해양심층수를 이용한 해삼의 하면 억제
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | 송환석 | - |
dc.contributor.author | 김아리 | - |
dc.contributor.author | 이승원 | - |
dc.contributor.author | 김현주 | - |
dc.date.accessioned | 2021-12-08T21:41:13Z | - |
dc.date.available | 2021-12-08T21:41:13Z | - |
dc.date.issued | 20071026 | - |
dc.identifier.uri | https://www.kriso.re.kr/sciwatch/handle/2021.sw.kriso/6387 | - |
dc.description.abstract | 해삼의 생리생태에 대한 연구는 국내에서도 드물게 있지만 해삼양식과 축양에 중요한 해삼의 하면에 관한 연구는 국내외에서 전무한 실정이다. 본 연구에서는 양식과 종묘생산 등 해삼의 자원증강을 위하여 해양심층수의 저온성을 이용, 여름철 해삼 하면을 억제하고 증식할 수 있는 방안을 도출하고자 수행하였다. | - |
dc.language | 한국어 | - |
dc.language.iso | KOR | - |
dc.title | 해양심층수를 이용한 해삼의 하면 억제 | - |
dc.title.alternative | Aestivation Inhibition of Sea cucumber Using Deep Ocean Water | - |
dc.type | Conference | - |
dc.citation.title | 한국양식학회 추계학술발표대회 | - |
dc.citation.volume | 1 | - |
dc.citation.number | 1 | - |
dc.citation.startPage | 99 | - |
dc.citation.endPage | 99 | - |
dc.citation.conferenceName | 한국양식학회 추계학술발표대회 | - |
Items in ScholarWorks are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.
(34103) 대전광역시 유성구 유성대로1312번길 32042-866-3114
COPYRIGHT 2021 BY KOREA RESEARCH INSTITUTE OF SHIPS & OCEAN ENGINEERING. ALL RIGHTS RESERVED.
Certain data included herein are derived from the © Web of Science of Clarivate Analytics. All rights reserved.
You may not copy or re-distribute this material in whole or in part without the prior written consent of Clarivate Analytics.